Slowfood kavramına ilgi duyanlar için #SlowOlive etkinliği.

Dünyanın zeytin üreticisi coğrafyalarını toplantı, panel ve sunumlarla yakınlaştırmayı, ortak sorunlara çözüm için uluslararası köprüler kurmayı hedefleyen Slow Olive etkinliklerinin ilki, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 14-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.
Etkinliğe Fransa, Tunus, Ürdün, Lübnan, Filistin, Fas, Yunanistan, İtalya, İsrail, İspanya, Portekiz ve Türkiye’den üretici, aktivist, basın mensubu, aşçı ve akademisyenlerden oluşan 60 kadar delegenin katılımı bekleniyor.
Halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek etkinlik, Uluslararası Slow Food hareketinin himayesinde, Slow Food’un Türkiye birlikleri ile Ayvalık Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek.
Cunda Kültür Merkezi, Taksiyarhis Anıt Müzesi ve Cunda pazar meydanı dahil olmak üzere ilçenin birden fazla noktasında gerçekleşecek organizasyonda gastronomik sunumlardan panel ve tartışmalara kadar zengin bir program hazırlandı.
Zeytinin biyoçeşitliliğinin sergileneceği pazar sergisi ise 15 Nisan Cuma günü, sabah 8:00’de başlayacak.