Vafios Taverna – Midilli

Bir önceki yaz (2019) Midilli seyahatinden güzel bir anı. Mide Lobisi’nde Anıl Can Kuscuoglu nun tavsiyesi üzerine bir öğle yemeği için aiecek Vafios Taverna’ya uğradık. Mekan Molyvos ve Petra’ya yakın kıyıdan biraz uzak yüksek bir konumda bu nedenle manzarası bir harika.

Manzara buradaki ile sınırlı değil

Kuzu şiş deneyeyim dedim ama yokmuş onun yerine kuzu tandır denedim. Menüde kokoreç de var ama mevcut değilmiş. Bunun dışında tercih edenler için domuz seçenekleri de mevcut.

No photo description available.
Kuzu Tandır


Çocuk menüsü olarak da schnitzel benzeri bir tavuk ürünü vardı. Adanın en güzel yanlarından biri hemen hemen her mekanda harika patates kızartması yapıyorlar bizdeki gibi donmuş patates gelmiyor taze ve el yapımı patatesler bir harika. Buradaki patatesler de son derece lezzetliydi.

No photo description available.
Tavuk schnitzel

Ortaya cacık ve eşim için Buyukannenin buğday salatasından söyledik. Her şey gayet lezzetliydi. Ben kuzu yememe rağmen arada ufaklığın tavugundan da tattım o bile gayet başarılıydı.

No photo description available.
Büyükannenin buğday salatası

Bunların dışında ekmekleri de bir harika cacığa bana bana 3 dilim ekmek yedim ki hesapta diyet yapmaya çalışıyorum.


No photo description available.
Harika ekmekler
No photo description available.
Cacık
No photo description available.
Oyun Alanı

Çocuklu aileler icin oyun alanı da var.

No photo description available.
Genel Görünüm
No photo description available.
Zeytinyağı

Pandemi nedeniyle mahallemizdeki restoranlara bile gidemediğimiz şu günlerde insan daha bir özlüyor böyle eski anıları.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.